הבדלים בין גרסאות בדף "טיסת רכס - המלצות ואזהרות"

מתוך ParaWiki
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
 
(גרסת ביניים אחת של אותו משתמש אינה מוצגת)
שורה 1: שורה 1:
<!-- טיסת רכס -->
+
<!-- טיסה ברכס -->
== המלצות פנימיות לטיסת רכס ==
+
== המלצות פנימיות - טיסה ברכס ==
 
''בעקבות [[ארסוף 19-05-2010|תחקיר אירוע]] בו התנגש מרחף במרחפים וצופים אשר ישבו בעמדה, הובאו לידיעת קהילת המרחפים על גבי פורום "רוח הקודש" ההמלצות הפנימיות הבאות:''
 
''בעקבות [[ארסוף 19-05-2010|תחקיר אירוע]] בו התנגש מרחף במרחפים וצופים אשר ישבו בעמדה, הובאו לידיעת קהילת המרחפים על גבי פורום "רוח הקודש" ההמלצות הפנימיות הבאות:''
  

גרסה אחרונה מ־11:25, 9 ביוני 2010

המלצות פנימיות - טיסה ברכס[עריכה]

בעקבות תחקיר אירוע בו התנגש מרחף במרחפים וצופים אשר ישבו בעמדה, הובאו לידיעת קהילת המרחפים על גבי פורום "רוח הקודש" ההמלצות הפנימיות הבאות:

ההמלצות מתייחסות באופן ספציפי לטיסות רכס, אולם הן רלוונטיות לכל יום או אתר טיסות שבו מבוצעות נחיתות Top Landing.

1) מרחף שמוגדר כמתלמד או כ"חלוד" לא יבצע נחיתות והמראות (בפרט לא לבצע תרגולי טאץ אנד גו) בעמדה עמוסה (בחגים או בסופי שבוע). מרחפים שזקוקים לאימונים יגיעו אל עמדות ההמראה באמצע שבוע בלווית חברים מנוסים או מדריכים.

2) אין לעודד מרחפים מתלמדים או חלודים לביצוע הנ"ל, ויש לנסות להסביר להם את הסכנות ולמנוע מהם את העליה לאוויר.

3) אין להחנות את הרכבים באף מקום שעלול לסכן את הבאים לנחיתה – יש לצאת מנקודת הנחה שגם מרחפים מנוסים נוחתים לעיתים בחלק המזרחי של העמדה. חניית רכבים תתבצע במרחק הגדול ביותר האפשרי ממשטח ההמראה והנחיתה המרכזי.

4) בעת כניסת מרחף לנחיתה, ובפרט כאשר אינו מנוסה בנחיתות ברכס – יש להודיע על כך בצעקות. כיום הנוהג קיים, אך רק עבור מיקרים בהם מרחף אחר נצפה שהוא מתכוון להמריא.

הערה נוספת: המלצה לטוס עם צופר או משרוקית. ביום התאונה הנ"ל נצפה טייס טנדם מסחרי אשר הפעיל צופר חשמלי (בדומה לצופר המתריע על נסיעה לאחור של משאית) בעת הגישה לנחיתה. יש לעודד פעולות והרגלים מעין אלו.

5) בעת שהייה בעמדה שלא על מנת להמריא או לנחות, יש לנהוג בערנות מוגברת. באתרי הרכס מתוארים מקרים רבים של התנגשות מרחף בעת המראה או נחיתה באדם אחר הנמצא בעמדה.

תמונת הבטיחות בענף הרחיפה[עריכה]

מאת: יעל גולדמן, 1.6.2010

תמונת הבטיחות הכללית[עריכה]

1) תמונת הבטיחות נגזרה מתוך הודעות בפורום אינטרנט חברתי (פורום קהילת "רוח הקודש").

2) נכון להיום, לא קיים גוף אשר דואג לרישום התאונות. רק התאונות החמורות ביותר או הקטלניות זוכות להתייחסות של החוקר הראשי. אין התייחסות לתקריות.

3) מספר האירועים והתקריות אשר מקבלים התייחסות כלשהי (פורומים, משרד החוקר הראשי) לכן נרשמים הינו כ-עשירית ממספר האירועים והתקריות המתרחשות בפועל.

4) המקרים שאינם מדווחים ואינם מתוחקרים הם לאו דווקא מקרים "קלים".

מספר דוגמאות: במהלך שנת 2009 ברכס נתניה, מרחף התרסק בעת נחיתה על אוהל שהיה בעמדה, קרע את האוהל והפיל נשים שעמדו בקרבת מקום – הנשים נפצעו. המקרה לא דווח ולא תוחקר.

מקרה נוסף שצרוב בזיכרוני, הוא מקרה שבו מרחף בחברת המדריך שלו יוצא לטיסה מרכס בת ים ונסחף ברוח חזקה לטיסה בשמי העיר מעל הבניינים. למזלו הרב הוא מוצא חצר ונוחת בה ללא פגע.

5) הרשימה המלאה של אירועי הבטיחות (אלו שדווחו) נמצאת בקטגוריית תחקירי אירועים.

5.1) אירועים שדווח עליהם בפורום במהלך 2010 נמצאים כאן.

5.2) אירועים שדווח עליהם בפורום במהלך 2009 נמצאים כאן.

5.3) אירועים שדווח עליהם בפורום במהלך 2008 נמצאים כאן.