דותן נחתומי

מתוך ParaWiki
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
ערך בהקמה

סגן דותן נחתומי ז"ל, בן חנה ומוטי, נולד בבאר שבע ב- 13.10.1979. דותן התגייס בנובמבר 98, ושרת כסגן מפקד פלוגה בגדוד 50 של חטיבת הנח"ל - הוא נהרג במהלך מבצע "חומת מגן" ב- 11.4.2002, בהיותו בן 22.

דותן, "חובב רחיפה וקפה שחור" היה חבר אגודה, ונהג לרחף בגלבוע ובמבוא חמה. דותן אף ריחף בתחרות פורים בהר הארי בשנת 2002.


דותן נחתומי
DotanArticle.jpg
DotanArticle2.jpg

דותן נולד בשמחת תורה תש"מ 13.10.79 בבאר שבע והגיע לצובה בהיותו תינוק יחד עם הוריו חנה ומוטי ואחותו מורן.

ככל בני הקיבוץ עבר את המסלול המוכר של בית ילדים, גן הילדים, ביה"ס המקומי בצובה ואח"כ לבית הספר האזורי "הרטוב". את לימודיו בתיכון עשה בביה"ס "ברנר" בגבעת ברנר אותו סיים בשנת 1997.

לפני שירותו הצבאי בחר דותן לצאת לשנת שירות בתנועת "מחנות העולים" באשדוד.

בנובמבר 98 התגייס דותן לצה"ל במסגרת פלוגת בני המשקים של הנח"ל. בהמשך יצא לקורס מ"כים ואחר כך לקורס קצינים. עם סיומו של קורס הקצינים שירת כמ"מ מרגמות בפלוגה המסייעת של גדוד 50 ואחר כך כסמ"מ המסייעת של הגדוד.

במהלך מבצע "חומת מגן", בבוקר ה-9.4.2002 פשטה יחידתו של דותן על הכפר דורא שבדרום הר חברון במטרה לעצור מבוקשים בפעולות טרור. דותן הוביל את הכח למתחם של "כח 17" הפלשתיני בכפר. אש שנפתחה מאחד הבתים בכפר פצעה את דותן באופן אנוש. דותן טופל בשטח על ידי רופא צבאי וחובשי הגדוד ולאחר מכן פונה לביה"ח סורוקה שבבאר שבע. שלשה ימים נאבקו הרופאים על חייו, ולא עלה בידם. אור ליום שישי 12.4.2002 ל' ניסן תשס"ב, מת דותן. בן 22 היה בנפלו.

מקור: דותן נחתומי באתר ההנצחה של חטיבת הנח"ל.

חברים מספרים[עריכה]

מתוך הבלוג של צידקי: "דותן, שליווה אותי במהלך כל המחצית השנייה של השרות הצבאי שלי והיה מפקד וחבר, נהרג בישוב הערבי דורא במהלך מבצע חומת מגן. הישוב דורא נמצא בשכנות להתנחלות האידיאולוגית אדורה, ישוב שמזוהה עם הזרם הבית"רי. המבצע הגדול יצא לדרך כזכור בעקבות הפיגוע הנוראי במלון פארק בליל הסדר, ימים ספורים לאחר שחרורי מהצבא. התגלגלות הארועים הובילה את כוחותינו לפשיטה גדולה על דורא לצורך ביצוע מעצרים ואולי גם הפגנת נוכחות. במבצע כולו נורתה ירייה אחת בודדה. ירייה שנורתה מנשקו של צלף נלהב מאחת היחידות המובחרות ביותר של צה"ל. הצלף זיהה חמוש בכוונת שלו וביקש אישור לירי, האישור כנראה הגיע במהירות והוא ירה ירייה מדוייקת להפליא לתוך גופו של דותן. המשך המבצע עבר ללא שום חילופי אש. את דותן פינו במהירות לביה"ח סורוקה שם הוא נאבק על חייו במשך כמה ימים עד שגופו קרס, הוא ספג פגיעה ישירה בכבד וקיבל מעל שלושים וחמש מנות דם במהלך מאבקו לחיים. לתדהמתנו דותן מת. דותן החייכן היה בחור עדין וחמוד וגם מפקד מקצועי ולוחם מסור. הוא היה קיבוצניק שעשה גם שנת שירות וגם יצא לקצונה, הוא היה חובב מצנחי רחיפה וקפה שחור, דותן לימד אותי את הדרך הכי טובה לחפוף את הראש – חזק חזק עם קצות האצבעות, דותן נהרג מאש כוחותנו בכפר דורא."

צעדה לזכרו[עריכה]

שגיאה ביצירת תמונה ממוזערת: קובץ חסר
צעדה לזכרו של דותן

מאת: יאיר הרוש, 21.05.09.

חניכי תנועת הנוער מחנות העולים קיימו צעדה וטקס לזכר חבר התנועה, דותן תנחומי, שנהרג במהלך שירותו הצבאי. מארגני הטקס: "אנחנו רוצים לזכור את הדברים הטובים שבך, את החלומות והשאיפות שלך ובעיקר לזכור את הדרך שלך".

חניכי תנועת הנוער המחנות העולים התכנסו בשבת האחרונה בחוף מי-עמי באשדוד, יחד עם בני משפחה וחברים, בכדי לצעוד ולזכור את דותן נחתומי ז"ל.המחנות העולים היא תנועת נוער הפועלת בכפוף לתחום ילדים ונוער, החברה העירונית לתרבות הפנאי.

נחתומי ז"ל התנדב לשנת שירות באשדוד דרך תנועת הנוער המחנות העולים. הוא הדריך במחנה התנועה ובמתנ"ס בית לברון. בשנת 2002 נפל בעת מבצע חומת מגן במהלך שירותו הצבאי. כחלק מהצעדה עברו חניכי המחנה בתחנות שונות. ביניהן: הכנת עפיפונים, מטס כבוד של דאונים ממונעים, תחנות יצירה ועוד.

הצעדה הסתיימה בחוף הקשתות בטקס מרגש. אורן, מובילת תנועת המחנות העולים באשדוד: "דותן יצא לשנת השירות בכדי ליצור חברת נוער פעילה, הלוקחת אחריות על עצמה בפרט ועל עתיד החברה הישראלית בכלל. וברוח זו קיימנו את הצעדה. חניכי מחנה אשדוד ארגנו את הצעדה יחד עם המדריכים בשנת השירות המתגוררים היום בעיר. זו השנה השלישית שאנו מקיימים הצעדה לזכר דותן נחתומי."

חניכי חוג ח' שארגנו את הטקס מציינים כי: "אנחנו, החניכים בתנועת הנוער המחנות העולים, מחנה אשדוד, כיתה ח'. רואים בך, דותן, דמות משמעותית וערכית אשר משמשת לנו דוגמה כחניכים במחנה. אנחנו רוצים לזכור את הדברים הטובים שבך, את החלומות והשאיפות שלך ובעיקר לזכור את הדרך שלך. המחנה משמש לנו, מסגרת משלנו, בה אנו יוצרים תרבות אחרת, של עשייה ואחריות חברתית."

מקורות:

קישורים/מקורות[עריכה]