על מקצוענות ובטיחות מפי אדרי

מתוך ParaWiki
גרסה מ־07:02, 2 במאי 2010 מאת גולדי (שיחה | תרומות)

(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה אל: ניווט, חיפוש

חומר עזר להרצאת בטיחות[עריכה]

מאת: משה אדרי, 15.4.2010

מקצוענות / מהו ההבדל בין חובבן למקצוען?[עריכה]

חובבן הוא אדם שמתפקד רק לאור הנסיבות.

חובבן הוא אדם שמתפקד היטב רק שהנסיבות הן נוחות וטובות, או רק כשהתנאים הם אידיאליים עבורו. ברגע שישנו קושי או מצב לא נוח או מיתון או שינוי של נסיבות – החובבן מפסיק לתפקד, מאבד את הסבלנות ואינו מסוגל להתקדם הלאה אלא נסוג לאחור.

זכרו, הבעיה של חובבנים היא שהם אינם לוקחים את עצמם ברצינות, הם מחפשים רק את הדרך הקלה והם אינם מחויבים לעיסוק שלהם עד הסוף, בכל מצב ובכל תנאי.

מקצוען הוא אדם שמתפקד למרות הנסיבות.

ההבדל בין מקצוען לחובבן הוא שהמקצוען מסוגל לתפקד בכל התנאים, כולל בתנאים מאוד קשים, בעוד שהחובבן נרתע ממצבים אלה – כי הוא סומך על המזל, על הנסיבות ועל הרוח הגבית שתדחוף אותו קדימה במקום להפגין מאמץ שיטתי ועצמאי משלו.

המקצוען לוקח את עצמו ואת העיסוק שלו בשיא הרצינות. הוא משקיע בעבודתו את כל מה שיש לו. הוא יודע לסיים את מה שהוא מתחיל. הוא מתפקד בצורה יציבה ולא בצורה עולה ויורדת, ובעיקר – הוא יודע שהוא אינו יכול להרשות לעצמו לוותר, לעזוב באמצע, ללכת כשקשה, לאבד ריכוז או לעבוד רק "כשבא" לו.

מקצוענות היא דרגת מחויבות גבוהה מאוד לעבודה.

ככל שרמת המחויבות שלכם לעבודתכם הולכת וגדלה – כך אתם הופכים אט אט למקצוענים יותר ויותר. ככל שאתם סומכים על עצמכם, מאמינים בעצמכם ודורשים מעצמכם להצטיין ולהתחייב – כך אתם הופכים לאנשים שניתן לסמוך עליהם ש"יספקו את הסחורה" בכל מצב, גם אם התנאים יהיו בעייתיים ביותר.

לעומת זאת, אם אתם מקלים על עצמכם, בורחים מהתמודדות, מחפשים את הפתרונות הקלים וכשאינכם מוצאים אותם אתם מרימים ידיים – אתם הולכים ומתרחקים מהכושר שלכם להיות מקצוענים, גאים ומצליחים בעבודתכם.

וטיפ לסיום: מקצוענות ומוניטין נרכשים בשל הנחישות להצליח בכל מחיר, כנגד כל הנסיבות ובמצבים הקשים ביותר.

בטיחות במצנחי רחיפה:[עריכה]

עיסוק בתחום מצנחי הרחיפה בהגדרתו עיסוק מסוכן ועלינו כטייס מצנחי רחיפה שהבטיחות להציבה כיעד מס' 1 שלנו. זה נראה קל וברור אבל לעתים קרובות אנו שוכחים שכל שאר העדיפויות והרצונות הם משניים לבטיחות.

ראשית יש לבסס את היסודות שלנו בספורט סביב היעד הזה . בטיחות הוא נושא רחב ומספר רב של נושאים כלולים בתוכו.

לפני כל יום טיסה זה דורש מאיתנו לימוד מכין על האתר שבו אנו הולכים לטוס בו ולבדוק את התחזית ליום הטיסה הכנה נפשית ופיזית ומנטאלית.

למדריך הטיסה חשיבות רבה להטמעת יסודות הטיסה המדריך ילמד אותך שיטות וטכניקות לשמור על בטיחות תוך כדי שאתה הופך לטייס מצנחי רחיפה עצמאי. יחס נכון לבטיחות דורש הסרה של האגו ודעות קדומות. חלק גדול מהלימוד הוא ללמד את החניך איך להשגיח על עצמו ולחזור בריא ושלם לביתו.

הבד"ח צריך להיות הרגל שאתה מבצע לפני כל טיסה, קל מאוד לשימוש ושומר את סדר הפעולות מסודר ומאורגן מי שמקפיד על בד"ח מקטין את הסיכוי לטעויות.

ההפנמה שאנו פגיעים זהו תהליך לא פשוט להפנמה במיוחד בפעילות עם סיכון גבוה כמו מצנחי רחיפה הפנמה של סיכוי לפגיעה פיזית גורמת לך לשמור על חידוד החושים ושמירת מתח הבטיחות ויכול לעזור לך בקבלת החלטות.

פחד אינו דבר שלילי עם יודעים להתמודד ולתפעל אותו נכון אך מצידו השני ישנם טייסים שפחד מביא אותם לקיפאון מי שחש את תחושת הקיפאון במצבי לחץ או פחד שיעזוב את הספורט.

קבע לך קוים אדומים:[עריכה]

דוגמאות:

  • לעולם לא אמריא בלחץ ואבצע בד"ח מסודר.
  • אני לא ממריא מעל עוצמת רוח של מעל X קמ"ש והפרש משבים Y.
  • אני לא ממריא עד שאני לא רואה התנהגות מצנח אחר מניף וטס באוויר, מה שמתאים לאחר אינו בהכרח מתאים לי.
  • אם אני זקוק למעגן אני לא צריך להמריא.

קבלת החלטות:[עריכה]

קבלת החלטות נכונות הנה המפתח לטיסה בטוחה כל התאונות מאופיינות בקבלת החלטות לקויה.

המראה במזג אוויר לא מתאים, או עם מצנח לא מתאים, תביא בהכרח לפוטנציאל תאונה גדול.

נחיתה ברוח גב, קריסות והחרפת מצב עקב תפקוד לקוי. מתי ללכת לנחיתה, מתי לא להמריא.