הבדלים בין גרסאות בדף "בלק אאוט"

מתוך ParaWiki
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
(דף חדש: מקור: [http://www.holywind.net/smf_new/index.php?topic=8001.msg51595#msg51595 הודעה בפורום רוח הקודש] '''ציטוט של נועם פרידמן:''' "...לא בר…)
 
(אין הבדלים)

גרסה אחרונה מ־11:56, 11 ביולי 2010

מקור: הודעה בפורום רוח הקודש

ציטוט של נועם פרידמן:

"...לא ברור מה קרה שם בדיוק ביגלל שנעלמו לי כ-10-15 דקות מליפני האירוע, מה שידוע זה שמצאתי את עצמי בשדה פתוח לא רחוק מהכביש בין צומת יזראעל לסרגל, ישוב בריתמה די מבולבל,ושני עוברי אורח שבאו בריצה ליראות מה קורה איתי, אני הרגשתי שהכל די בסדר מיבחינה גופנית, אבל הראש בבילבול גדול, וחוץ מיזה אין שום זיכרון מהכמה דקות טיסה שחלפו עד אותה נקודה, אולי מכה טובה בראש תסדר לי גם עוד כמה ברגים משוחררים..." (נועם פרידמן, יולי 2010).

בפורום דובר על נושא ה"בלק אאוט" (Black Out).

תגובה מאת עומרי בנדטי, יולי 2010[עריכה]

לא מתיימר להבין משהו במצנחים וגוף האדם, אבל ייתכן שמכניסה לא יזומה לעומס גבוה (G) שמגיעה בהפתעה ובבת אחת כשאתה לא מוכן - אפשר להגיע לאבדן הכרה בלי לשים לב שהבלאק אאוט מתחיל.

G = GRAVITY

1G = כוח המשיכה של כדור הארץ - משקולת של קילו שוקלת קילו.

0G = אפס כבידה - כמו בחלל, משקולת של קילו שוקלת 0 (באופן עקרוני כניסה לסינק או תמרון כשאתה בחלקו העליון של המטוטלת גורמים להרגשה של G נמוך (פחות מ-1) וכמובן לאבדן לחץ במצנח.

G-1 = כוח המשיכה של כדור הארץ אבל לכיוון ההפוך (דם רוצה לזרום לכיוון הראש, לא נרחיב אבל גם מזה אפשר לחוות נזקים, לא קורה במצנחי רחיפה).

2G = פעמיים כוח הכבידה של כדור הארץ - משקולת של קילו שוקלת 2 קילו (וגם הגוף שלנו, הידיים, הראש, הדם שבתוך הגוף , העומס על מיתרי המצנח וכולי).

תסמינים לזיהוי בלאק אאוט שבדרך - ראיית מנהרה (העולם משחיר ורואים ברור רק במרכז התמונה, כמו דרך מנהרה).

מהירות צמצום הראייה תלויה בעומס וברמת הכושר הגופני, וגם ברמת המוכנות לעומס והתפעול של הגוף תוך כדי השהייה בעומס.

השלב הבא זה צמצום האזור שדרכו אתה רואה עד אבדן הראיה לחלוטין תוך השארות בהכרה (כל החושים עובדים מלבד הראיה).

הבא בתפריט - עמעום חוש השמיעה וצפצופים באזניים - ברוך הבא לעולם הבלאק אאוט, כמעט הגעת!

משם אבדן ההכרה יחסית קצר - תלוי שוב בבנאדם.

אחרי שזיהינו שמדובר בבלאק אאוט - שני דברים חשובים לעשות, ומומלץ למהר איתם:

1. תפעול נכון של הגוף: כיווץ כל השרירים התחתונים של הגוף (כפות רגליים, רגליים, ישבן, בטן), נשימה מאומצת ושטוחה (כדי לא להרפות את הגוף תוך כדי הנשימה. בד"כ אנשים גונחים בהוצאת האויר וזה טבעי ומקל על הנשיפה תוך כדי מאמץ שרירי הגוף), במצנח רחיפה יש פריווילגיה נוספת שאין בכלי טיס אחרים - שינוי תנוחת הישיבה: הרמת הרגליים לבטן וקיפולן עוזר למנוע זרימת הדם לכיוון כפות הרגליים (בניגוד ליישור הרגליים והתנדנדותן מתחת לקו גובה הישבן - מה שגורם להן להיות יותר נמוכות ביחס לכיוון העומס ולכן עוזר לדם להגיע אליהן).

2. לצאת ממצב העומס בזריזות, לפני שתאבדו הכרה!

הגוף יוצא ממצב הבלאק אאוט לבד ובהדרגה ברגע שהעומס יורד והדם מצליח להגיע בחזרה אל המוח (ניתן לעזור לאדם להתאושש ע"י הרמת הרגליים, בדומה להתעלפות, אבל אסור לשפוך עליו מים ולהרביץ לו, אלא אם זה אדרי והכל מצולם).

אפשר למות עקב בלאק אאוט - זה רק אם העומס נמשך מספיק זמן כדי שהתפקודים של הגוף ייפסקו (גם משתנה מאדם לאדם).

מצנח רחיפה בטיסה הגיונית לא אמור להגיע לעומסים קריטים לבנאדם נורמלי (סביבות 6 G לבנאדם ממוצע, לדעתי. שיא העולם עומד על 12G או משהו בסביבות).

אנשים ברמת כושר גופני נמוכה, אנשים מבוגרים, אנשים לא בריאים, אלכוהוליסטים שבועיים שמתאוששים מלילה סוער - אלו נמצאים בקבוצת סיכון לקבל בלאק אאוט גם בעומסים נמוכים יחסית.

מתיאור ההתעוררות שלך + מי שאמר שראה את המצנח מתקפל - אפשר שקיבלת קריסה א-סימטרית, ספירל ומרוב ההפתעה פשוט איבדת הכרה עוד באויר, פגעת באדמה (יש מצב לזעזוע מוח) והתאוששת מהבלאק אאוט לבד ("התעוררתי בשדה....").

כדאי לקרוא על בלאק אאוט ודרכי התמודדות שלו במקור מידע מוסמך, אני לא לוקח אחריות על הנאמר... בטעות בכלל יצא לי להרחיב, אני בטוח שזה משהו שרוב המרחפים מכירים אבל אם כבר התחלתי... נו.. אז כבר.