הבדלים בין גרסאות בדף "מדריך למרחף מתחיל"

מתוך ParaWiki
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
שורה 124: שורה 124:
  
 
= מילון מונחים מקוצר =
 
= מילון מונחים מקוצר =
{|border="1"
+
{|class="toccolours" style="margin-right: 1em;" align="center"  
 
|איסופים || חלק חשוב בטיסת מרחק הם האיסופים. חברים שידאגו לאסוף אותך על ציודך מהמקום בו נחתת.  
 
|איסופים || חלק חשוב בטיסת מרחק הם האיסופים. חברים שידאגו לאסוף אותך על ציודך מהמקום בו נחתת.  
 
|+
 
|+

גרסה מ־10:45, 21 בינואר 2010

קישורים

ברוך הבא לספורט מצנחי רחיפה

מדריך לטייס החדש. ולבנות המין היפה שבחבורה – אף שהמדריך כתוב בלשון זכר הוא ודאי מיועד גם עבורכן.

מאת: האגודה הישראלית למצנחי רחיפה (מקור).

עריכה: שמשון ברלב, יולי 2006.

מרחף יקר,

חוברת זו מבוססת על ניסיון עשיר שנצבר אצל הרבה טייסים (אשר גם הם התחילו כטירונים...) ובמשך זמן רב, והיא מיועדת לעזור לך בצעדיך הראשונים והכל כך חשובים להמשך דרכך בספורט הרחיפה. הדגשים בחוברת הנם בעיקר על נושאי הבטיחות, וניתן להשתמש בה כרשימת תיוג ראשונית

זכור! טיסה במצנחי רחיפה הוא ספורט אתגרי העלול להיות מסוכן לעוסקים בו ובעיקר עקב אי דבקות בהוראות, בחוקים, בתקנות, בהנחיות יצרני הציוד, וכן עקב תנאי מזג אויר קיצוניים.

טייסים ותיקים יותר ישמחו לסייע לך ככל הנדרש ובכל השלבים - החל מרכישת ציוד, דרך נסיעה לאתרים, תדרוך ועזרה בהמראה וכלה באיסוף מהשטח לאחר הנחיתה . אל תהסס לשאול, להתייעץ ולהיעזר בהם.

רכישת ציוד

הציוד הבסיסי הנדרש לרחיפה בטוחה באתרי גובה כולל חופה, רתמה ומצנח רזרבי, נעליים גבוהות, קסדה מלאה, פלאפון ומימיה למי שתייה. וריומטר (מד גובה ושעור נסיקה) אינו נחוץ בשלב הראשוני, כמו גם מכשיר קשר ו GPS, וניתן לדחות את רכישתם. ניתן כמובן לרכוש ציוד חדש אך גם ציוד משומש יכול להספיק, ובתנאי שהוא מתאים לך ובטוח לטיסה. תוכל לפנות ליצרני מצנחים בארץ, לבתי הספר לרחיפה או לדילרים אחרים. ציוד משומש תוכל לחפש גם באתר האינטרנט של האגודה הישראלית למצנחי רחיפה.

זכור שהאחריות לרכישת חופה תקינה המתאימה למשקלך, לרמת טיסתך וכן לכשירות ציוד הרחיפה האחר היא עליך בלבד! הקפד לבצע בדיקה תקופתית בהתאם להוראות היצרן - לפחות פעם בשנה או אחרי 100 שעות חשיפה לשמש, המוקדם מבינהם.

1) חופה

תקן חופה: חובה להצטייד רק בציוד רחיפה אשר מוכר ומאושר ע"י התקן הגרמני – DHV או התקן הצרפתי – AFNOR. לפני הקניה ודא שהציוד מתאים לאחד מתקנים אלו. תקן החופה מופיע בדרך כלל על תווית התפורה או מודפסת על החופה. במיקרה שהחופה עונה לתקן אחר אנא פנה למדריכך בקורס או לטייס חבר שאתה סומך עליו לברור.

דגם החופה: חופה מודרנית המתאימה לך הנה חופת מתחילים (Beginners) על פי התקן הצרפתי, DHV-1 או חלק מחופות DHV- 1/2 על פי תקן הגרמני (אך לא כולן!). התייעץ עם המדריך אצלו למדת או טייס ותיק עליו אתה סומך. בכל מקרה אל תיקנה חופה ברמת Performance או DHV גדול מ 1-2, כגון2 , 2-3 או 3. דגם החופה, ביחד עם פרטים מזהים נוספים מודפס או תפור בדרך כלל על החופה.

על מנת להנות משירות טוב בהמשך, כדאי לקנות חופה מיצרנים בארץ או אלו המיוצגים ע"י סוכן מורשה. פרטים על היצרנים אלו ניתן למצוא באתר האינטרנט של האגודה או בבתי הספר.

גודל החופה: יש להצטייד אך ורק בחופה שגודלה מתאים למשקלך. כלל אצבע: משקלך ועוד 20 ק"ג (זהו בערך משקל הציוד הנלווה) צריך להיות בתוך תחום המשקלים המוגדר לחופה, רצוי קרוב למרכזו. לדוגמא: חופה לטווח משקלים 80 עד 105 ק"ג תתאים לטייס שמשקלו בתחום שבין 60 ל 85 ק"ג. תחום המשקלים מודפס בדרך כלל על התווית התפורה בקצה הכנף.

מצב החופה: חופה ומיתרים תקינים, כולל החיבור ביניהם, הנם קריטיים לטיסה בטוחה. בד החופה מתבלה עם השנים, ובמיוחד בהשפעת חשיפה ממושכת לשמש. גם המיתרים נפגמים כתוצאה משימוש ממושך. אם בכוונתך לרכוש ציוד משומש אזי חובה לבדוק אותו, ובמיוחד את מידת אטימות הבד, חוזק ואורך המיתרים. יש לעשות זאת ישירות אצל היצרן או דרך בתי הספר.

2) רתמה

הרתמה חשובה הן לבטיחותך והן לנוחיותך בזמן הטיסה. עליה להיות מצוידת באמצעי הגנה על הישבן והגב - לוחות קוולר ו/או שיכבה ספוגית לספיגת אנרגיה או כרית אוויר (מהסוג המתנפח מעצמו בזמן ההמראה). בדרך כלל הרתמה באה בכמה גדלים ומומלץ לבדוק את התאמתה למידותיך. כדאי גם לדמות מצב טיסה ולתלות את הרתמה באמצעות הקרבינות שלה על מתקן תליה כלשהו, לשבת ברתמה זמן מה ולהתרשם. מתקן כזה יש בבתי הספר, אצל היצרנים ובאתר הרחיפה בנתניה. ודאי שאפשר גם לאלתר, על ענף עץ לדוגמא. באם הריתמה כוללת גם מצנח רזרבי, זו ההזדמנות להכיר את מיקום הידית לשליפתו. מומלץ מאד להצטייד בריתמה הכוללת מערכת לאבטחת המראה עם רצועות רגליים סגורות.

3) מצנח רזרבי

גם אם שימוש במצנח רזרבי נדיר מאד, במצבים מאד חריגים זהו מפלטנו האחרון. אסור להתפתות ולחשוב: לי זה לא יקרה!. על כן חובה לטוס עם מצנח רזרבי תקין. אם חופת המצנח הרזרבי אינה חדשה מסור אותה לבדיקה, רענון וקיפול אצל גורם מוסמך: אחד מיצרני החופות, בתי הספר או אצל מקפל מורשה. ודא שקיים על המצנח תג זיהוי היצרן, תאריך היצור ותאריך תפוגת תוקפו. חשוב לוודא שהוא מיועד לספורט הרחיפה ולא לכל מטרה אחרת. חופת מצנח רזרבי יש לרענן מעת לעת על פי הוראות היצרן. לפני מסירתו לריענון, בדיקה וקיפול מחדש ניתן להתאמן בזריקתו: דמה אירוע זריקת רזרבי ע"י תליית הריתמה על מתקן מתאים ובצע את תהליך הזריקה כפי שלמדת בקורס.

4) קסדה

חובה לטוס עם קסדה מלאה, ייעודית לרחיפה, אשר מגינה גם על הסנטר. אין לטוס עם קסדת אופנוע (כבדה מידי) או אופניים (הגנה לא מספקת).

5) נעליים

יש לטוס בנעליים גבוהות בלבד, מאלו המגינות גם על הקרסוליים. אין לטוס בנעלי ספורט/סניקרס למיניהם. מומלץ להצטייד בנעלי רחיפה ייעודיות, אך ניתן לעשות זאת בשלב מאוחר יותר.

טיסות באתרים

טיסות "חניכה"

מומלץ מאד לבצע מספר רחיפות באופן עצמאי, עם ציודך שלך, אך בסמיכות לאחד מבתי הספר או בלווית חבר טייס מיומן, רצוי מדריך, על מנת שתוכל להעזר בו במידת הצורך.

זה הזמן גם לארגן יומן טיסות (Logbook) על מנת לרשום בו את כל הטיסות שעשית עד כה במסגרת הקורס ואת הטיסות הבאות.

אתרי רחיפה מורשים לבוגרי קורס גובה

זהו! הגיע הרגע!. מעתה אתה מוסמך לטוס באופן עצמאי באתרי גובה.

אך סבלנות, עדיין לא בכולם…

סיווג האתרים בארץ נקבע משיקולי בטיחות ובהתאם לכישורים ולניסיון הנדרש על מנת לטוס בהם ברמת בטיחות גבוהה.

כבוגר קורס גובה תוכל לטוס באתרים הבאים: הר-הארי, הר-השאבי, כמון, מבוא חמה, יבנאל, בית רימון, הר ברקן, הר אבינדב וכתף שאול.

בשאר האתרים תוכל לטוס בעתיד, לאחר מעבר קורסים מתקדמים יותר:

  • לאחר קורס רכס - באתרי הרכס דוגמת אתר נתניה וארסוף, המתאפיינים בטכניקת טיסה שונה מזו שבאתרי הגובה.
  • אתרים דוגמת אתר תבור, מוחרקה, זכרון-יעקב ומצוקי-דרגות ימתינו לך עד שתסיים קורס טיסה מתקדמת ("קורס תרמיקות"). באתרים אלו קיימים גורמי סיכון שונים המחייבים מיומנות, ניסיון וידע רב יותר אותם תרכוש עם הזמן.

הכנות מקדימות

העיסוק בספורט הרחיפה במצנחים מחייב עירנות ודריכות גבוהות ביותר. עליך להקפיד על מנוחה הולמת ערב הפעילות ולא לצאת כלל אם אינך כשר לכך מסיבה כלשהי כגון עייפות, אלכוהול, תרופות, סמים וכו'.

מידע על תנאי הרחיפה

ערב הטיסה וגם לפני הנסיעה לאתר כדאי להתעדכן בתנאים המטראולוגים החזויים. הודעה על כך מוקלטת במרכז המידע הקולי של האגודה הישראלית למצנחי רחיפה בימי חמישי, שישי וחגים בשעות הערב בתא מס 1. בתא 2 תוכל לשמוע המלצות לגבי אתרים המתאימים לאותם תנאים והודעות נוספות. בתא 3 ישנו מידע זמן אמת אותו מדווחים החברים מביתם, בדרכם לאתרים ובאתרים עצמם על ידי השארת הודעות בתא 8. ניתן להתעדכן בזמן אמת גם במרכז המידע של נתוני השבשבות. מידע על תחזית מזג האויר תוכל למצוא באתר רוח הקודש.

חברותא!

כדאי מאד לתאם מראש את הנסיעה עם טייסים ותיקים. אם עדיין אינך מכיר כאלו, אתה יכול לברר עם מדריכך מהקורס, והם כבר יפנו אותך לאלו הגרים קרוב אליך. עם הזמן תמצא חבורת אנשים כלבבך, איתם תוכל לחלוק חוויות, עצות, טיפים, סתם רכילות וכמובן קפה וניגוב בדרכים. חשובה ביותר גם עזרה ההדדית בנושא הסעות לאתר ואיסופים לאחר הטיסה. כולנו היינו טירונים בספורט, כולנו נעזרנו בותיקים מאתנו ולכן כולנו נשמח לעזור לך. לצורך כך החלף מספרי טלפון עם טייסים.

התנהגות באתרים

  • לעולם אל תטוס לבד! ודא שיש בשטח חברים שיודעים שבכוונתך להמריא, ושידאגו מאוחר יותר לוודא שאכן נחתת בשלום וידאגו לאסוף אותך. קודם לעליה בפעם הראשונה לאתר ההמראה בקר באתר הנחיתה. בקש מחבריך הסברים על כיווני הגישה, המכשולים, שדות נחיתה חלופיים למקרה חירום וכ"ו.
  • אל תמהר להמריא! הצג עצמך כטייס חדש. ודאי תופנה לאחד הטייסים הותיקים שייתן לך תדריך והנחיות על האתר, על מגבלות בהמראה, מכשולים, כיוון הטיסה, שדה הנחיתה, שדות חלופיים וכ"ו. קח את הזמן ושב, התבונן ולמד מאחרים, כולל משגיאותיהם.
  • אל תמריא ראשון! תן לאחרים, מנוסים יותר לבחון את התנאים באויר. ודא שכיוון הרוח (עד 30 מעלות מכיוון ההמראה), עוצמת הרוח (קטנה מ 22 קמ"ש) והפרש המשבים (קטן מ 10 קמ"ש בין המינימום למקסימום) מתאימים להמראה בטוחה. כדאי לרכוש מד מהירות רוח שיהווה חלק מציודך האישי. אם אין בידיך, בדוק כל זאת עם חבר המצויד במד מהירות רוח.
  • השמע להנחיות טייסים! טייס ותיק יותר יתערב במידת הצורך בשיקולי ההמראה, ימנע סיכונים מיותרים ואף יסגור את האתר להמראות. זכור כי הוא פועל למען בטיחותנו ושתף עמו פעולה.

טיסה עצמאית ראשונה

מעכשיו, גם אם תיעזר בחברים, אתה עצמאי לחלוטין ועליך בלבד מוטלת כל האחריות לשלומך ובטיחותך אתה. זה הזמן ליישם את אשר למדת בקורס.

על מנת לאפשר לשאר החברים להמריא בבטחה, בצע את כל ההכנות הנדרשות מחוץ למשטח ההמראה. פרוש ובדוק את הציוד, חבוש קסדה, חגור רתמה.

תוכל להיעזר בטייס שיבדוק שהכל תקין. דאג שטייס ילווה אותך גם במהלך ההמראה. בתורך פרוש את החופה במשטח ההמראה. בצע בד"ח אחרון, בדוק שהשטח מלפנים נקי, הנף וצא בדיוק כמו שלמדת בקורס.

בטיסה הראשונה השתדל להתרחק ממרחפים אחרים באויר, וצא מייד לכיוון שדה הנחיתה על מנת שתגיע מעליו מספיק גבוה כדי לזהותו, להכירו, לתכנן את הגישה ולבצע נחיתה בטוחה. אם יש לך מספיק גובה, זה הזמן לחזור על פעולות בסיסיות אותן למדת בקורס: סיבובים, ביצוע שמיניות, S וכ"ו, אך זכור שהפעם אין מדריך המחכה לך בשדה הנחיתה. חפש וזהה מוקדם ככל האפשר את כיון הרוח ותכנן את נתיב הגישה בהתאם תוך שימת לב למכשולים. עקוב אחר כיוון הנחיתה של אלו שנחתו לפניך. במידת הצורך נסה להיעזר בקשר צעקות או באמצעות מכשיר קשר בטייסים על הקרקע לגבי כיוון הנחיתה.

לאחר הנחיתה פנה מיד את השטח על מנת לאפשר נחיתה בטוחה גם לאחרים. תוכל לקפל את הציוד בשולי השטח. צור קשר עם חבריך, דווח שנחתת בשלום ותאם עימם את האיסוף. תוכל גם להיעזר בהם בתחקור טיסותך על מנת להפיק לקחים. חברים יעריכו ויזכרו לך לטובה אם תציע עזרתך באיסוף והסעות חזרה לעמדה. הקפד לרשום את פרטי הטיסה ביומן הטיסות.

בשלב זה אסור לך לטוס קרוב להר, כפי שודאי תראה שעושים הותיקים יותר. נדרשים לכך כישורים אותם תרכוש במסגרת קורס להגדר רכס וקבלת דרגה II. טיסה קרובה להר, כמו גם טיסה בקרבת מצנחים אחרים ובעיקר כשהצפיפות באויר רבה עלולה להיות מסוכנת.

אל תתפתה בטיסותך הראשונות "לתפוס תרמיקות". טרם הוכשרת לכך וקיים גם חשש שתיקלע למצוקת גובה ותתקשה להגיע לאתר הנחיתה בגובה בטוח. עם הזמן תצבור ניסיון, ידע ובטחון וגם אתה תוכל "לחגוג". זכור שאסור להיכנס לתוך ענן מחשש לאיבוד התמצאות או להתנגשות בהר או במצנח אחר. שים לב והקפד להתרחק מעננים.

במקרה תאונה

אם חס ושלום נפגעת, דווח על כך מידית לחבריך.

במידה ונחתת במקום בו אתה לבד ואינך יכול להיחלץ בכוחות עצמך, השאר את החופה פרושה ואל תקפלה על מנת שניתן יהיה באמצעותה לזהות בקלות את מיקומך ולבוא לעזרתך.

ב ה צ ל ח ה!

מילון מונחים מקוצר

איסופים חלק חשוב בטיסת מרחק הם האיסופים. חברים שידאגו לאסוף אותך על ציודך מהמקום בו נחתת.
אוזניים גדולות Big Ears מוכרים גם בשמם העברי "קיפול טיפים" או "קיפול קצוות כנף".

ביג אירז הינה שיטה נפוצה ובטוחה לאיבוד גובה באופן יזום. איבוד הגובה נוצר כתוצאה מהקטנת שטח הכנף.

ברבורים ברבורים הינם גלי קצף לבנים אשר נראים על פני הים, ומעידים על רוח ערה.
בסיס ענן Cloud Base בימים מעוננים ממוקם החלק התחתון (הבסיס) של העננות בשכבת גובה אחידה. זהו בסיס הענן.

מקום חלומי אליו כולנו שואפים לחזור בדרך לטיסת מרחק, או כמו שנוהגים לומר באנגלית:

"No place like cloud base"

באלאסט שק מים יעודי המתחבר לרתמה ומיועד להעלאת משקל הטייס בעת הצורך.
ג'י, פי, אס GPS GPS = Global Positioning System.

מכשיר ניווט לווינים נישא, אשר מספק לנו מידע חשוב על מיקומנו ומהירותינו הקרקעית בעת טיסות מרחק.

גרירה שיטה מקובלת להמראה מן הקרקע באמצעות רכב או סירה גוררים.

בגרירה אנו נעזרים בכננת יעודית ובכבל מיוחד המיועד לגרירה.

גירודים גירוד הינו כינוי לטיסה בסמוך לצלע ההר.

"גירודים" אינם מומלצים לטייסים בתחילת דרכם משום שהם אינם מספקים מרווח בטחון מספק מההר.

גירזון לגרזן משמעותו לבצע טיסה קצרה מעמדת ההמראה לשדה הנחיתה.
הפרש בין משבים ההפרש בעוצמת משבי הרוח בפרק זמן קצוב.

הפרש גבוה מעיד על תנאים תרמליים פעילים מאד.

הפרש נמוך או מצב של כמעט אחידות מלמד על תנאים יציבים.

רצועות וי-ליין V lines, Risers רצועות המחברות בין המיתרים לבין הרתמה.

הכינוי ניתן להם בשל דמיונם לאות כאשר המצנח מונף או בזמן טיסה.

ואריומטר (ואריו) Variometer מד גובה אשר מסייע לנו לדעת בכל רגע בטיסה את גובהנו מעל פני הקרקע ואת עוצמתה המדוייקת של הנסיקה או השקיעה בה אנו טסים,

באמצעות צפצוף אשר משתנה בהתאמה.

חופה המצנח/כנף עליו (או נכון יותר - מתחתיו) אנו טסים.
הנפה הדרך בה אנו מביאים את המצנח מהקרקע - לתצורת טיסה.

בזמן ההנפה מתמלאים כל תאי המצנח באויר והמצנח מקבל את תצורת הכנף.

כל טיסה במצנח רחיפה מתחילה בהנפה.

הזדקרות Stall מושג משותף לכל כלי הטייס בעלי כנף.

הזדקרות מבטאת מצב בו שפת הזרימה נמצאת בזוית כ"כ נמוכה עד שהכנף מפסיקה לטוס ונמצאת במצב אנכי.

מצנחי רחיפה מאפשרים התאוששות בטוחה מהזדקרויות. ידע זה נרכש באופן מרוכז בקורס מצבי חירום

חזיה Line over\Cravatte כינוי למצב בו אחד המיתרים עובר מעל הכנף, ושובר את תצורתו המאוזנת של הכנף.

התאוששות ממצב "חזיה" תכלול שמירת כיוון טיסה כצעד ראשון ולאחריו משיכת מיתר ה"סטבילייזר" פנימה עד להחלקת המיתר הסורר למקומו הטבעי מתחת לכנף.

טיפים Wing tips טיפים הם הכינוי לקצוות הכנף.
יחס גלישה המרחק שהמצנח דואה לעומת הגובה שהוא מאבד באותו פרק זמן נתון.

למצנח מודרני ממוצע יחס גלישה של כ|| 8\1

עילוי Lift זרם/גוש אויר עולה.
לי סייד Lee side איזור המיועד לרוטורים (מערבולות אויר) עקב היותו מוסתר מהרוח ע"י עצם (בד"כ צלע הר) ששובר את תצורת זרימת האויר וגורם לגילגולו מאחורי אותו עצם.
מנת מימדים Aspect Ratio היחס בין רוחב המצנח מטיפ לטיפ, לבין אורכו משפת ההתקפה - לשפת הזרימה.
מערבולות קצה כנף מערבולות אויר קלות שהכנף יוצרת בזמן טיסה.

המערבולות נפלטות מהטיפים - אחורנית.

ניתן להרגיש מערבולות קצה כנף כאשר טסים מאחורי כנף אחרת במרחק מצומצם.

ניהוג גוף מצנח הרחיפה מנוהג באמצעות ידיות הניהוג (ברקסים) ובאמצעות ניהוג גוף - שמשמעותו הטיית משקל הטייס לכיוון הטיסה הרצוי.
נחיתת דיוק נחיתה בנקודה אשר הוגדרה מראש כשדה הנחיתה.
מערכת האצה Speed System מערכת ההאצה של מצנח הרחיפה. מוט ההאצה נדחף ע"י רגלי הטייס, ובכך מוריד את זוית שפת ההתקפה, פעולה אשר מאיצה את מהירות הטיסה.
סטאבילייזר (סטאבי) המיתר אשר מוביל לטיפ של המצנח.

בד"כ ממוקם על רצועת ה-"בי" ושונה בצבעו משאר מיתרי ה-"בי".

עננות עננות מעידה בד"כ על חוסר יציבות באויר.

פעמים רבות מתחת לענן ישנו מקור עילוי, אשר מסייע לנו בצבירת גובה בדרך לטיסת מרחק.

קרבינות מוכרות גם בכינויים "די" ו"שאקלים".

הקרבינות הינן טבעות מתכת אשר מחברות בין ה"וי ליין" לבין הרתמה.

קריסה תיאור מצב בו חלק מהמצנח או כולו מאבדים את תצורת הכנף.
רזרבי מצנח חירום המוצמד לרתמה, ומיועד לשימוש במקרה של איבוד שליטה על החופה הראשית.

המצנח הרזרבי שונה בצורתו ממצנח הרחיפה והוא עגול.

ספירלה מצב בו הטייס מסתובב במהירות - במאונך למצנח. ציר הסיבוב בספירלה הוא אחד הטיפים. ספירלה הינה אחת השיטות לאיבוד גובה באופן יזום.
בקרת עלרוד Pitch control פיץ' הוא תנועת/גלגול הכנף קדימה ואחורנית.

בזמן טיסה אנו פועלים כדי למקם את הכנף בדיוק מעלינו.

כאשר הכנף "רצה" קדימה אנו בולמים אותה, וכאשר הכנף מוטחת אחורה אנו מרפים מהברקסים.

שליטה במיקום החופה מכונה באנגלית "פיץ קונטרול".

ווינג אובר Wing over תרגיל אירובטי בו הטייס מבצע הטיות כנף חריפות - פעם לימין ופעם לשמאל בהתאמה.
רוטור מערבולת אויר אשר נוצרת עקב פגיעת גוש אויר בעצם אשר שובר את זרימתו הטבעית וגורם לגילגולו.
שמיניות תצורת טיסה המסייעת לאיבוד גובה מסודר לפני נחיתה.

השמיניות לקראת נחיתה מבוצעות בניצב לכיוון הרוח.

שדה נחיתה האיזור המוגדר לנחיתה.

שדה טוב יהיה איזור נקי ממכשולים כגון עמודי וחוטי חשמל, ופתוח ככל הניתן על מנת לאפשר תיקון סטיות בהגעה לנחיתה.

שליטה קרקעית Kiting שליטה במצנח כשהטייס עומד על הקרקע והכנף מונפת מעל ראשו.

שליטה קרקעית טובה דורשת אימון, והיא חיונית במיוחד בהמראות מעמדות צרות או בעייתיות.

שפת התקפה החלק הקדמי של המצנח - בעל פתחים אשר מאפשרים לאויר להיכנס למצנח ולהעניק לו את תצורת הכנף.
שפת זרימה החלק האחורי של המצנח - זנב הכנף.
תאים כנף מצנח הרחיפה בנויה תאים, אשר ממוקמים משפת ההתקפה לעבר שפת הזרימה.

המילון באדיבות שמים מצנחי רחיפה.