הבדלים בין גרסאות בדף "שיא עולם משולש"

מתוך ParaWiki
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
מ
 
(גרסת ביניים אחת של משתמש אחר אחד אינה מוצגת)
שורה 2: שורה 2:
 
''תאור מדהים של טיסה מדהימה. רפאל סלדיני מתאר בפרוט את הטיסה המדהימה בה הוא ועוד שני חברים פרנק בראוון ומרסלו פריטו שברו את שיא העולם למרחק פתוח וטסו 461.8 ק"מ.''  
 
''תאור מדהים של טיסה מדהימה. רפאל סלדיני מתאר בפרוט את הטיסה המדהימה בה הוא ועוד שני חברים פרנק בראוון ומרסלו פריטו שברו את שיא העולם למרחק פתוח וטסו 461.8 ק"מ.''  
  
 +
שיא העולם המוזכר במאמר זה נשבר בדצמבר 2008, בטיסה למרחק של 502 ק"מ. פרטים נוספים ב[[שיחה:שיא עולם משולש|דף השיחה של מאמר זה]].
 +
----
 
'''מאת: רפאל סלדיני.''', 2007.
 
'''מאת: רפאל סלדיני.''', 2007.
  

גרסה אחרונה מ־17:22, 1 בפברואר 2010

שגיאה ביצירת תמונה ממוזערת: קובץ חסר
461 ק"מ. הטייסים: רפאל, פרנק וססאו.

תאור מדהים של טיסה מדהימה. רפאל סלדיני מתאר בפרוט את הטיסה המדהימה בה הוא ועוד שני חברים פרנק בראוון ומרסלו פריטו שברו את שיא העולם למרחק פתוח וטסו 461.8 ק"מ.

שיא העולם המוזכר במאמר זה נשבר בדצמבר 2008, בטיסה למרחק של 502 ק"מ. פרטים נוספים בדף השיחה של מאמר זה.


מאת: רפאל סלדיני., 2007.

תרגום: אריה לשובר.

היום לאחר 31 יום בערבה, בצפון המזרח הברזילאי וכל יום שעובר, שיא המרחק העולמי דומה שמתרחק יותר ויותר מאתנו.

מצב הרוח ירד פלאים, והלחץ מכך שעבר כל כך הרבה זמן בחיפוש אחר המטרה הזו, מכביד מאוד על כתפינו, וכבר לא נשאר אלא מעט ימים ומעט מוטיבציה. מה גם שהמצב הכללי כבר היה לא נוח. הרבה טייסים החלו להעתיק את האסטרטגיה שלנו בתחרות באקס סארה, דהיינו להמריא בשעה מאוד מוקדמת, ולנסות ולהחזיק מעמד בשעות הבוקר, ודבר זה הגביר עלינו עוד יותר את הלחץ הפסיכולוגי. סוף סוף זה לא יהיה צודק שלאחר כל כך הרבה ניסיונות ולימוד האזור, יגיע איזה טייס זר וישבור את השיא של 423 ק"מ. זה היה יכול להיות אסון,הדבר החשוב ברגע זה, להתעלם מכל הלחץ ולסמוך על היכולות שלנו.

הרגלי הנלוז של פתיחת הוילון בחדר ולבדוק את התנאים בבוקר, הופסק. אני מעדיף שלא תהיה לי דעה על טיסות היום עד שאני מגיע למונסניור טבוסה. מיד עם הגעה לעמדת ההמראה, כבר ראינו שיכבה עבה של לחות באויר דבר שהוריד את מצב הרוח של הרבה טייסים. היו כאלה שאף צחקו כאשר ראו אותנו פורסים להמראה. כל הסצנה מרמזת על טיסת גירזון לכוון קוסטודיו הישר מאחורי העמדה. אנחנו סיכמנו לטוס יחדיו כדי שנוכל להאיץ את המהירות הממוצעת עד לסוף היום. השאלה אם זה יהיה ניתן לביצוע, סוף סוף לטוס ממש יחד, עשר שעות באותו קצב זו משימה מאוד מאוד קשה.

המראנו בשעה 7.20 לגמרי ללא צפיות חיוביות מצד כל מי שצפה בנו. עוד כמה טייסים אמיצים בודדים המריאו באותה שעה. תיכף לאחר ההמראה כבר ראינו שהתוכנית בדבר הטיסה ביחד, לא עובדת. התפצלנו כבר בטרמיקה הראשונה, ואני עזבתי את עמדת ההמראה יחד עם פרנסיסקו סארה ואנדרה מודלו, בזמן שבני הקבוצה שלי, פרנק וססאו החליטו להמתין עוד כמה דקות.

העזיבה שלי את ההר היתה קטסטרופה, הטרמיקה הבאה לא הגיעה. למעשה מצאתי את עצמי טס לבד בנפרד מכולם והגעתי לגובה קריטי קרוב לסררה דו פדרה (ק"מ 15). הגעתי לגובה 150 מטר באיזור לחלוטין מוצל. השעה היתה 8.00 ומצבי היה מאוד לא נוח. במאמץ רב הצלחתי איך שהוא לשרוד ולחזור לטיסה. ססאו ופרנק שעזבו את העמדה קצת אחרי, מצאו את עצמם גם הם במצב די מורכב, כאשר היו צריכים לחלוף על פני אזור נרחב מאוד לח ומוצל. הם הצליחו לשרוד בכך שגירדו ממש את המונוליטים שבתחילת הדרך. באותו זמן אנדרה וסארה, שנעו במסלול מעט יותר ימינה, כבר החלו לתפוס תנאים מסודרים היטב ופתחו פער של 10 ק"מ בינינו. חרדתי היתה גדולה אבל עדיין נשארו לנו כתשע שעות טיסה. כאשר ראיתי את פרנק וססאו ממרחק של חמישה ק"מ חשבתי לי שנוכל בקלות לחבור יחדיו.

טעות. היות והיה זה עדיין מוקדם בבוקר, והסייקלים היו עדיין קצרים, לא הצלחתי להשאר במקום ונאלצתי להתקדם לבד עד שהם יוכלו בהמשך לחבור אלי כדי שנטוס כקבוצה. לפני מדלנה הצלחנו כבר להיות די קרובים, אך היות וקו הטרמיקות שלי עבד יותר טוב, מצאתי את עצמי מתקדם עוד יותר ביחס אליהם. פרנק וססאו בחרו בקו יותר מסובך, אשר החזיק אותם "עם חבל על הצוואר" עד שהגיעו ל"פלאטו" של מונסניור טבוסה.

לסיכום, התחלת הטיסה היתה סצנה מורכבת, עם ענני סטרטוס בשכבות בינוניות באטמוספרה המסננים את קרני השמש, החלשות ממילא בשעות הבוקר המוקדמות. הקבוצה שהתפרקה רק ססאו ופרנק ביחד, ללא יכולת תנועה מספיק מהירה כדי להשיג אותי ואני לבד לפניהם, מפחד לא להחזיק ולהיאלץ לנחות. אנדרה וסארה עם 10 ק"מ "פור", ומשוכנעים שאם רק נצליח לשרוד את הבוקר נגיע בקלות ל-400 ק"מ. אך לנו היתה בעיה, זוג טייסים מאוד מיומנים ובעלי יכולות, טסים ביחד לפנינו. זאת אומרת שאנחנו בפיגור.

השתוקקתי מצד אחד להתקרב אל הזוג הזה, אך מצד שני השתוקקתי באותה מידה לחבור עם ססאו ופרנק. החלטתי קודם כל לשלוט על חרדותי ולקבל תמונה מנטלית של מצבי האמיתי. בחרתי באפשרות לסמוך על היכולות של השלישיה שלנו להשיג אותם מאוחר יתר. החלטה שמרנית שאולי היתה מאוד חשובה לעזור לקבוצה. כך שפניתי לכיוון ה"פלאטו" של מונסניור טבוסה בטיסה שמרנית אשר איפשרה להם לקחת הזמן הדרוש לחבור אלי. התחלתי להסתובב בבועה חלשה כדי לצייר להם את קו ההפרעה, כדי להגביר את בטחונם שיעיזו לטוס יותר מהר ויותר נמוך. זה עבד. היינו בק"מ 110 וסוף סוף חברנו יחד הקבוצה.

שיא עולם החל להתהוות ברגע זה.

אנדרה וסארה חצו את הגבעות של טבוסה ומהר מאוד נכנסו למישור של נובה רוסס ב"פור" גדול עלינו. אנחנו זחלנו לנו מעל ה"פלאטו", בגג בגובה 700 מטר מעפ"ש. מיד בסוף ה"פלאטו" התנתקתי, כי מצאתי טרמיקה צרה אך נהדרת אשר הביאה אותי 400 מטר מעל שניהם, ובשביל ללחוץ על אנדרי החלטתי לצאת בגלייד, למרות שטרם הגעתי לבסיס הענן, לכוון שלו, כדי לנסות להביא אותו לנטוש את הטרמיקה שלו, כדי למנוע ממני להשיג אותו.

אסטרטגיה זו עבדה היטב. אנדרה ניצל את ההזדמנות של היותו מספיק גבוה בכדי לעזוב את הטרמיקה שלו וכך לנסות להסתיר ממני את מיקומה. ובכל זאת התאפשר לי למצוא אותה וכך סימנתי אותה, בשביל לעזור לשותפי להתקדם. הרעיון של לטוס יחד היה מצוין, ורק יכול להועיל, אילו באמת הוא היה מתממש. דוגמה לקושי לטוס בקבוצה נתנו הזוג שלפנינו, כי אנדרה וסארה נפרדו מיד עם עזבם את ה"פלאטו", כאשר סארה שלקח סיכון מיותר, מצא את עצמו טס בגובה נמוך מאוד, דבר שאפשר לנו לעקוף אותו. עקב הלחץ שהיה נתון בו לאחר שעקפנו אותו, סארה קבל החלטות נמהרות, וסמך יותר מדי על התנאים. סוף דבר הוא נפל בסביבות השעה 11 קרוב לנובו רוסס. השלישייה המשיכה חזק, וגם אם לא היה דיוק רב בתזמון הסייקלים, הצלחנו לנוע במהירות ממוצעת טובה לקראת השגת השיא.

אנדרה טס היטב, ועם תזמון הסייקלים של הטרמיקות ממש מושלם, ואנחנו, תמיד מזדחלים 10 ק"מ מאחור, מבלי יכולת להשיג אותו. הקצב שלנו היה סביר בקטע נובו רוסס (ק"מ 175) - פדרו השני(270 ק"מ). סרקנו את השמים ביעילות חברית, ורוח הצוות אותה דימינו בשיחותינו הרבות, סוף סוף החלה ללבוש צורה, היינו לגוף אחד. אישור לכך קבלנו בהחלטה שקבלנו סמוך לפדרו השני.

הבאנו את עצמינו למצב מסובך ותחת לחץ. הגענו לפדרו השני בגובה קריטי לשעת היום, רק 500 מטר מעפ"ש בשעה 14.20 בתוך טרמיקה חלשה ביותר אשר דרשה מאתנו הרבה זמן לאפשר לנו טיפוס, וזמן לא היה לנו, השעון הוא האויב הגדול של המתחרה הרוצה להשיג שיא. סוף סוף מטרת הקבוצה לא היתה האיקס סארה ובוודאי לא לצבור עוד טיסה של 300 ק"מ. החלטתי לצאת באגרסיביות ולמשוך את הקבוצה. הודעתי לשותפי בקשר, שאני הולך על כל הקופה לכיוון ענן הנראה סמוך לפדרו השני. התשובה היתה נהדרת: "אם אחד הולך כולם הולכים. או לשיא או לנחיתה!!".

קיווינו שהניתוח המעמיק שלנו על העננות בשטח, לא יאכזב אותנו ברגע כל כך מיוחד של הטיסה החופשית הברזילאית, כאשר שלשה טייסים מאותה ארץ בדרכם לקבוע יחדיו שיא עולם, משליכים את יהבם על ענן גדול ובנוי היטב סמוך לפדרו השני. זה היעד שלנו כעת. השעה היתה כמעת 14.30 עוד מעט 300 ק"מ ועדיין נשארו לנו יותר משלוש שעות טיסה ומעט פחות מ- 150 ק"מ לשיא.

הפחד הגדול היה להיכנס באיחור לסייקל של הענן הזה, בגובה הזה טעות יכולה להיות פטאלית. והנה, חצינו את המרחק ולא מצאנו כלום.... למען האמת טעינו בניווט אך למזלינו ניתן היה עדיי לתקן הטעות. השתמשנו במה שנקרא זווית הנואשים, כאשר אבדה כל תקווה, האופציה היחידה היא לפנות בזווית ישרה ביחס לרוח כדי למצוא איזה שהוא קו של הפרעה שיוכל לעזור. התאוריה עבדה היטב, פנינו ימינה ופגענו בקו אקטיבי של הענן ותוך כדי פגיעה בכמה שברי טרמיקה הצלחנו למצוא את מרכזה, 3 מטר לשניה, דבר שהיטיב את מצבינו, מהר מאוד מצאנו את עצמינו בגובה נוח ומספיק להמשיך לנוע. חלפנו במהירות לענן הבא, שם סוף סוף פגענו לגמרי בסייקל, ואז התמקמנו היטב ביחס לשעה, 14.40 בבסיס ענן רק 15 ק"מ מפירי-פירי (ק"מ 310). ואז החלה איזה מועקה לחלחל בנו האם נצליח או לא לשבור את שיא העולם?

במעבר לפירי-פירי ראינו את אנדרה מאוד נמוך בנסיונות הישרדות קצת לפני העיר. למעשה זו היתה טעות פטאלית להיות כל כך נמוך שם ובאמת הוא נאלץ לבוא לנחיתה. למרות שהיינו בטוחים שמוקדם או מאוחר נשיג אותו, חשנו הקלה וידענו שמעכשיו הכל תלוי רק בקבוצה שלנו.

תמונת המצב לא היתה מעודדת. למרות שהתמודדנו תמיד עם ענני סיררוס ועם תנאים גרועים באיזור הזה של סוף הטיסה, השמים האלה לרגע ממש הפחידו אותנו. היתה לחות מאוד גבוהה, עם עננות שכבתית בינונית ונמוכה. המעבר עד לברראס (ק"מ 375) היה ללא התרגשויות גדולות ומאוד טכני. עברנו מימין לעיר מעט לפני השעה 16.00. עדיין 1.45 שעה לפני השקיעה, בשעה 17.43 לפי הרשום בג'י פי אס.

כדי ששיא יירשם צריך לקיים את חוקי הטיסה המקומיים ובברזיל כלי טייס ללא מכשור מתאים חייבים לנחות לפני השקיעה. ההחלטות מבררס ואילך היו מהירות ואסטרטגיות כדי להתמקם היטב בשעות האחרונות לטיסה. האתגר הגדול ביותר היה להשתלט על הלחץ הנפשי כדי לשמור על המהירות הממוצעת, שללא ספק זו הנקודה החשובה ביותר בשביל להשיג את היעד בזמן מתאים. הבעיה העיקרית כאשר טסים במשך יום שלם היא להיות מסוגל להתאים את עצמך לשעות השונות של היום. דהיינו במשך הבוקר לא למהר ולקחת סיכונים רבים היכולים להוביל אותך לנחיתה. בסביבבות השעה 11 התנאים מתחילים להבשיל ואפשר יותר להסתמך עליהם, זה מאפשר תנועה יותר אגרסיבית וקבועה, אבל הבעיה העיקרית זה בסוף היום כאשר הטייס כבר מגיע עם קצב מואץ של השעות החזקות של היום והוא לא שם לב שהגיע הזמן להאיט את הקצב בשביל לא ליפול. טייסים יותר מדי אגרסיבים, יכולים לפעמים, במזל, לתפוס בשלמות הסייקלים אבל אני מאמין שמאוד קשה , באופן כזה, לא לעשות איזשהי טעות משמעותית.

אני משווה את המעבר הזה של סוף היום לנהג שמגיע מנסיעה בין עירונית ארוכה, ונכנס לתחום העירוני, עדיין בקצב של הנהיגה של האוטוסטרדה, מעל המהירות המותרת, והיות והוא כבר קרוב הביתה, (השיא), הוא מאבד אז את הריכוז עקב העייפות. אלה המצבים המביאים לחלק גדול של התאונות. לכן בדיוק כמו בנהיגה, תמיד זה חשוב ביותר להישאר בריכוז ובפוקוס עד הסוף ממש, כי אפילו טעות קטנה יכולה לעלות ביוקר. זאת למדתי בקישדה, בשתי טיסות מדהימות שעשיתי, כי כאשר כבר הייתי קרוב למטרה אפשרתי להתרגשות שלי לשלוט על החלטותי, עד כדי כך שלא התאפשר לי להשיג את מטרתי. פעמיים הגעתי לנחיתה כאשר הייתי מאוד קרוב ל-400 ק"מ בנסיבות כאלה.

במבט לאחור ההחלטה החכמה ביותר של היום כולו, היתה באמת בבררס, כאשר ביצענו את הפניה של 90 מעלות ימינה לעבר קו הפרעה שהיה מעל שורה של מדורות, הענן אליו טסנו די אכזב אמנם, נאלצנו לטפס אליו בקצב איטי ביותר של 1.5 מטר לשניה עד שיכולנו לעבור בבטחה לענן הבא. בשעה 16.30 כאשר עברנו את המשוכה של 400 ק"מ, אנו עדיין טסים כקבוצה, ונותרו לנו 1.15 שעות טיסה ו 23 ק"מ מרחק כדי לשבור את השיא. האופוריה החלה להשתלט עלינו ואנו שומעים בקשר ברכות של מרסלו פרייטו לקבוצה הנבחרת של טייסים שעברו את 400 הק"מ. אבל עדיין היה חסר הקלף האחרון לניצחון המשחק, עוד טרמיקה אחת אחרונה.

נכון שהמעברים עד לחומת 400 הק"מ היו די מתוחים, אני ומרסלו הצלחנו להשאר קרי מזג וסקפטים עד לק"מ 423, בזמן שפרנק כבר היה בחגיגות הניצחון והיה בטוח לגמרי שנעבור את השיא בקלות. ב"גו טו" של הג'י פי אס הופיה מיגל אלבס (455 ק"מ) מתחילת הטיסה וכל מה שעברנו, היינו כבר מעט יותר מ 40 ק"מ מהעיר ורק 10 ק"מ מהשיא העולמי של טיסה חופשית. זה היה הזמן למצוא עוד טרמיקה אחת להבטיח שזה יקרה.

יישרנו קו עם רצף של מדורות, והגענו למסקנה שזה יהיה בלתי אפשרי לא למצוא כלום בשטח. האינסטינקטים שלנו עבדו יפה מאוד במשך כל הטיסה וזה לא ילך להשתנות כעת בסוף היום. מצאנו אמנם מרכז נהדר, יחסית לשעה זו של היום, שהחזירה אותנו מעל 2000 מטר גובה. זה היה הזמן לשלוט בקור רוח על הרגשות, כי השיא לבטח נשבר, אבל המטרה שלנו היתה מיגל אלבס, והיו חסרים עדיין 30 ק"מ. אחת מנקודות השיא של הטיסה היתה כאשר ראינו את נהר פרנאיבה. המסמל את הגבול בין המדינות פיאוי ומראניאו. המעבר מעליו היה מאוד מרגש. כמה דברנו על הרגע הזה, סוף סוף החלום מתגשם, 445 ק"מ מקישדה ואנחנו כבר במעבר האחרון לכוון נהר הפרנאיבה נשוא חלומותינו.

הגענו לשם עם 200 מטר גובה מעל אזור שרוף, שם מצאנו בועות בנויות היטב וקבועות. היה זה בהחלט רגע של התבוננות. סוף כל סוף לאחר כל כך הרבה נסיונות, השקעה ומחויבות הגענו ל- 100% הגשמה. במעבר הזה עד הנהר , היה זה ללא ספק, הרגע הראשון שהצלחתי להירגע ולהשתחרר, לאחר 10 שעות ו10 דקות של ריכוז נטו ואדרנלין לרוב, הראש היה פנוי גם למחשבות אחרות. סקרתי במבט לאחור את כל המרחק שעברתי בחיי בטיסה החופשית, והודיתי בלבי לכל הדמויות שעזרו לי להגיע לכאן. נזכרתי באנדרה פלאורי (בעל שיא עולמי למרחק עם טנדם קנגרו של סול), שלבטח היה טס איתנו, אילו הוא כבר היה במצב המאפשר לו זאת. שיא העולם הזה המושג בצפון מזרח ברזיל, רק בזכות המאמצים של אנדרה פלאורי ומרסלו פרייטו,אשר במשך שנים כה רבות השקיעו את זמנם וידיעותיהם בשביל לגלות את הרזים המיוחדים של האיזור הזה. זאת היתה שבירת פרדיגמה, כי במשך כל ההיסטוריה של הטיסה החופשית בערבה מעולם לא חשבו להמריא כל כך מוקדם. החלון הזה אפשר את הגג של 10 שעות טיסה, עם ההפרשים הגדולים של עוצמת הרוח ותנאי מטאורולוגים מושלמים. הסתכלתי על ססאו הטס לצידי, בהערצה עמוקה, סוף סוף אני התברכתי בו קודם כמורה וכעת כחבר. אני יודע שגם בשבילו כמו בשבילי, רגע זה הוא כל כך חשוב. לא רק בשביל לשבור את שיא העולם הכל כך מפורסם, של טיסה חופשית במצנח רחיפה, אלא בשביל לקבל את התמורה לחיפושים הרבים ולהתמדה. היו אלה ימים ארוכים מחוץ לבית, הרבה ביקורת, לחץ וקנאה. ולחשוב ששום דבר לא היה לשוא. המשמעת הממש צבאית אשר התעקשנו לקיים, סוף סוף מניבה לנו פירות מתוקים.

ובכן עלינו בכמעט 2 מטר לשניה קבועים מעל הנהר פארנאיבה לכוון בסיס הענן, השעה היתה 17.25 ולא נותר לנו זמן רב לנחיתה. בעצם,זה מנוגד לפרינציפים שלי לא לשמור על כללי בטיחות, אבל גם לאחר שקיעת השמש נותרים לפחות 15 דקות אור המאפשרות נחיתה בטוחה. אילולי הנסיבות הייתי מנצל כל שניית אור נוספת, אולם החלטנו לעזוב את הטרמיקה האחרונה אשר היתה לוקחת אותנו לבטח אל ה-500 ק"מ כדי להבטיח את ההכרה הרשמית בשיא. ובצדק.

הצמחיה במאראניאו היא מאוד לחה וירוקה עם עצים ועצי קוקוס ענקיים אשר די מגבילים את אופציות הנחיתה. בדאייה הסופית, קצת נלחצנו כי נתקלנו בכמה בועות חלשות אשר הפריעו לנו לאבד גובה. באופן די אירוני עשינו חישובים כמה זמם יקח לנו לנחות בקצב כזה איטי. למעשה היינו באמת מאחרים את ה"דד ליין" . לכן שמנו אוזניים גדולות וחפשנו קו גרוע שיוביל אותנו לנחיתה במהירות. טסנו מעל שביל עפר עד לעיירה קטנה בשם סנטנה וליה, ונחתנו במגרש כדורגל קטן. שם התקבלנו בסבר פנים יפות והתכבדנו בארוחת אורז עם שעועית בסגנון האיזור. המקומיים מעולם לא שמעו על הסמרטוטים המעופפים וגם שום כלי טייס דומה לא עבר מעולם מעל איזור זה. שאלו אותנו אם קפצנו מאיזה מטוס. כאשר הסברנו להם שהמראנו בקישדה, עשו לנו פרצוף של מי ששומע שקר.... ההסבר הכי טוב במצב כזה, הוא זה שהכי פשוט להבין, לכן אמרנו להם שהרוח החזקה הובילה אותנו לשם. מה שהיה די נכון חלקית.

ללא ספק ספורט כמו טיסה חופשית נראים מאוד בלתי ניתנים לחיזוי. כי אנחנו יכולים להבחין את הצלקות שנוצרות על ידי הזרמים באויר, אך את הזרמים עצמם איננו רואים. אולי בגלל זה הוא כל כך בלתי מובן לכולם ונתפש כספורט מסוכן. " איזה אמיץ אתה...." היה המשפט הכי מושמע בעיירה שנחתנו בה. בעצם מי שלא משתתף בספורט הזה רואה בו שיגעון. סוף כל סוף העברנו עשר שעות תלויים במיתרים האלה אלפי מטרים מהאדמה, בקבלת מאות החלטות, בתוך מסה של חומר שקוף אותו אנו לא רואים. האם זה לא נראה שיגעון? אני מדמה את תחילת הטיסה בקישדה לרפטינג ששם האופציה היחידה היא להמשיך עם הזרם. אך ככל שזה נראה שיגעון ישנו המון לימוד והמון ידע מאחורי זה.

נצמדנו לתכנית. המראנו בלב הסארה, ריחפנו מעל כל מדינת פיאוי, והגענו מאוד קרוב לאזור האמזונס במאראניאו. חצינו חלק גדול של הערבה הצפון מזרחית. שלשתינו ביחד. שבירת השיא הזה הוא לא רק שבירת חומה מספרית, אלא גם ההוכחה שהטיסה החופשית היא לא בהכרח ספורט אינדיבידואליסתי ואנוכי. החלום שלנו לטוס כצוות עבד. והצוות הוא לא רק הטייסים באוויר, אי אפשר לשכוח את המאסף המכובד שלנו, דיוקלסיו (דיו) ואת חברת מצנחי SOL שפיתחה את המצנחים המדהימים האלה ותמכה בנו כל הדרך לניצחון.

כאשר החלטנו לטוס יחד ידענו על הקשיים. אנו מאוד מתוכננים להתחרות, לכן לא הורגלנו להסתכל על הטיס לצידינו כבן ברית, אלא כמתחרה אשר ברגע מסויים צריך לגבור עליו. הניצחונות הם אישיים, אינדיבידואלים, ואין מקום לעוד טייס במדרגות הפודיום לאחר הניצחון. כאשר התחלנו את חיפושינו לקראת השיא באוקטובר, תפשתי את עצמי בכמה טיסות, מתחרה עם חברי ססאו, כאשר בעצם הייתי צריך לסייע לו ולקבל סיוע ממנו. הרבה יותר קל תמיד לטוס בקבוצה, אבל הקושי הוא איך להפוך את הקבוצה לצוות. פרנק הבין בזמן קצר את הפילוסופיה שלנו, ומהר מאוד הפך לחלק ממנה. גם אנדרה פלאורי ומרסלו פרייטו התחילו את הפילוסופיה הזו ואנחנו מאוד מרוצים, שהיתה לנו ההזדמנות להגשים אותה במציאות בצורה כה מושלמת והרמונית , עד להשגת שיא העולם למרחק חופשי.

משלחת המסע קרוס קאנטרי צפון מזרח 2007 סוף סוף הגיע לסיום. היו אלה 31 יום של השקעה בקישדה, סיארה, ברזיל. שם נשברו שלושה שיאים חשובים, שניים דרום אמריקאים ואחד עולמי של טיסה חופשית למרחק, ארבע טיסות חשובות ביותר (397 ק"מ, 414 ק"מ, 398 ק"מ ו-461 ק"מ ). יותר מ-3000 ק"מ של טיסות ויותר מ-8000 ק"מ נסיעה לאיסופים. ללא ספק סיפור של הצלחה. אני משוכנע שלאחר שנים של השקעה רצינית במשלחת, ארי פראדי, הבעלים של סול, צריך להיות מאוד מרוצה: אחרי הכל, שלושה טייסים מצוות SOL, בהטיסם שלושה מצנחים חדשים מסוג Tracer 11 קבעו מציאות חדשה בעולם מצנחי הרחיפה: 461 ק"מ שלושתם יחד בטיסה משותפת. ברכות לארי ולטייסים!

תודות מיוחדות מצוות SOL לקלאודיו הנריקה לנדים מפורטלזה עבור כל הסיוע למשלחת המסע 2007 קרוס קנטרי צפון מזרח ברזיל.

חיבוק לכולם, ושיגיעו ה-500 ק"מ....עד 2008.

רפאל סלדיני.


מקורות: