הבדלים בין גרסאות בדף "מצנח רחיפה"

מתוך ParaWiki
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
שורה 46: שורה 46:
  
 
* איפה הכל התחיל: http://172.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=431&firstmsg=1155&archive=1 (היסטוריה של מצנחי הרחיפה).
 
* איפה הכל התחיל: http://172.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=431&firstmsg=1155&archive=1 (היסטוריה של מצנחי הרחיפה).
 +
 +
* עפקו אוויאיישן היא חברה ישראלית המייצרת מצנחי רחיפה, אשר הוקמה בשנת 1982 על ידי אנטולי קאהן. [http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A2%D7%A4%D7%A7%D7%95 קרא עוד בויקיפדיה העברית]
  
 
== חלקי המצנח ==
 
== חלקי המצנח ==

גרסה מ־23:00, 17 בדצמבר 2009

ערך בהקמה

כללי

  • אקרו
  • טיסות מרחק XC Cross Country

דוגמאות לתרגילי אקרו

SAT - סאט תרגיל אירובטי מורכב אשר הומצא לפני מספר שנים ע"י ראול רודריגז - טייס אירובטיקה ספרדי. ב"סאט" כמו בספירלה תנועת הכנף והטייס היא בסיבוב אלא שב"סאט" ציר הסיבוב הוא אמצע המרחק בין הטייס לחופה, והטייס נראה כאילו הוא מסתובב אחורנית כשהגב מוביל את הסיבוב.

Loop - לופ תרגיל אירובטי בו הטייס צובר אנרגיה ועובר מעל לחופה.

כללי

  • איך אומרים - מצנח או מצנח?

המצנחים של ימנו

  • מהו שיא הגובה בארץ? בעולם?
  • שיא המרחק בארץ? בעולם?

תקינה

Afnor - אפנור מכון התקינה הצרפתי למצנחי רחיפה. מצנחים אשר עוברים תקינה באפנור מדורגים ב-3 דרגות בטיחות: Standard, Performance, Competition

DHV - די, אייץ', וי מכון התקינה הגרמני למצנחי רחיפה. המכון נחשב למוביל והחשוב בעולם. דירוגי הדי, אייץ', וי הינם בספרות, כאשר די, אייץ', וי 1 יהווה את הציון לרמת הבטיחות הגבוהה ביותר ודי, אייץ', וי 2/3 יהווה מצנח תחרותי המיועד לטייסים מנוסים מאד.


טנדם

  • טיסת טנדם: להציג למשל תמונות של טיסות טנדם בעבר, בהם הנוסע רכוב על גב המטיס.
  • שיא מרחק ישראלי בטנדם: [1]

היסטוריה

  • גביע איקרוס וההיסטוריה של המצנחים: http://www.notes.co.il/keren/14193.asp : הספורט לא החל בשנות השמונים עם מטפסי הרים שחיפשו דרך לרדת מהאלפים. כנף הרחיפה פותחה על ידי מהנדס נאס"א בשם דיויד באריש בשנת 1965 (בזמנו היא היתה בעלת שכבה אחת וללא תאים). באריש ניסה את הכנף בעצמו וקידם ספורט קיץ שהוא כינה "רחיפת מדרונות", באתרי הסקי בארה"ב. בפסטיבל "גביע איקרוס" השנה ביצעו מחווה לדיויד באריש, שיחזרו את הכנף ואפילו טסו איתה. כתבה בנושא וקישורים לסיפור של דיויד באריש אפשר למצוא בלינק.

חלקי המצנח

מצנח ממונע רגלי (ממ"ר)

מצנח ממונע גלגלי (ממ"ג)